torsdag 4. november 2010

Vi er i Cusco, Peru!

   Og da var vi kommet til Peru, og til byen Cusco. Byen ligger paa 3300moh og har en klar "Inka" profil. Det er inkaruiner overalt og hundrevis av turistbyraaer som arrangerer turer til bla Machu Pichu. I morgen tidlig 0430 starter vaar ferd mot Machu Pichu, en firedagers "trail" paa gamle inka-stier. Vi er en gruppe paa 11 personer fra ulike nasjoner, sammen med 2 guider og saa mye som 16(!!) sherpaer. Vi var paa moete med turarrengoeren i kveld og det hele virker veldig lovende!
  Siden sist bloggoppdatering har vi altsaa avsluttet oppholdet i Cuenca. Det viste seg at november er en heidundrendes festmaaned i Cuenca, pga frigjoringsdagen fra Spania 3. nov. Vi fikk heldigvis med oss litt av dette foer vi reiste 31. okt. Da var det fyrverkeri-taarn (et fenomen som aldri hadde vaert lovlig i Norge, selv om Jose, en lokal venn, paastod at Ecuador hadde blitt veldig strenge paa fyrverkeri i det siste...) dvs et femten meter hoyt med fyrverkeri som gaar i alle retninger, ble avfyrt hver kveld. Det var dans paa torget, gratis danseforestilliger og konserter. Laerene paa skolen og andre vi ble kjent med, var tydelig stolte av byen sin, vi fikk nesten foelelsen av aa vaere i Bergen med all den patrotismen vi ble vitne til. Vittig=) Siste kvelden vaar i Cuenca, var det utkledningsfest paa skolen i sammenheng med festmaaneden. Laererne spilte folkemusikk og vi danset og drakk "kanelozo" og "colada morada". Sindre og jeg vant ,overraskende nok, salsa og merengue dansekonkurranse!
   I gaar var det min tur til aa kjenne paa bakteriefloraen som er her. Etter 21 timer i buss fra Lima dagen foer og med spennede mat her og der, var det kanskje som forventet. Det spoekte litt med tanke paa inkatrailen, med takk Gud, saa er jeg helt bra igjen i dag!

Blir kjekt aa laste opp litt bilder som dere kan se etter turen!
Med oenske om en god natt fra Sindre og Jorunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar