tirsdag 9. november 2010

Inkastien til Machu Picchu

Tror vi har fatt en nytt hoeydepunkt paa turen vaar! Vi har hatt fire fantastiske dager paa "Inkatrailen" til Machu Picchu! Turarrangoeren og de 9 andre paa gruppa vaar upaaklagelige! Det har ikke vaert slikt friluftsliv vi er vant til, i.o.m at gruppa hadde 14 "baerere" og 1 kokk som bar alt av fellesutstyr og lagde treretters lunsj og middag i fjellet. De kom med coca-te og vekket oss om morgenen, satte frem lunket vann til aa stelle seg i og laget t.o.m stor festkake i anledning at dette var bryllupsreisen til et av parene paa gruppa. Lite visste vi om inka-historien fra foer, men naa vet vi en hel del. VI saa mellom 2 og 4 inka-steder hver dag og guiden vaar var flink aa sette oss inn i denne spennende historien til Inkaene som foregikk mellom 1100 og 1500 e.v.t. "Veiene" vi gikk paa var vakre og det lyste mange aars arbeid, blod og svette av dem. Hvordan arbeide med stein, var noe de kunne paa Inkatiden. Det finnes to stier til Machu Picchu fra der vi startet, en langs elven Orobamba og den stien vi gikk, som gaar over tre fjellpass. Den veien vi gikk var en slags pilgrimsvei hvor maalet var Machu Picchu, og mange av inkestedene vi saa pa veien var overnattingsteder og renselsessteder for pilgrimsvandrerne. Mange av stedene ble ogsaa brukt til agrikultursforskning. Imponerende terrassebygging i 45 graders helning tyder paa det. Ellers saa var religioese steder til dyrkning av Far Sol og Mor Maane og studier av stjernehimmelen. Dalen mot Machu Picchu heter Sacred Valley paa grunn av at den i desember maaned er som et speilbilde av melkeveien, mange av stjernebildene vises igjen i naturen i denen dalen. Inkaenes religion er fascinerenede!


Her limer vi inn en hel del bilder, baade fra siste uke i Cuenca, Ecuador, fra Cusco, Peru og sist men ikke minst fra turen til Machu Picchu. God fornoeyelse!




"Cuy" eller rett og slett marsvin, er nasjonalrett i Ecuador og Peru. Vi var sammen med de andre studentene og voluntoerene og spiste siste dagen i Cuenca.
Foer grilling, kjempefristende...
Sindre koser seg med den beste delen, ifoelge laererne.
Laererne danser folkedans paa festen paa skolen.
Vi leide sykler og syklet paa fjellplataaet over Cusco.
Cusco, Peru 
Fine, trange og brolagte gater i Cusco.
Her har du gjengen vi gikk Inka-trailen med, fra England, Polen, Usa.
Sacred Valley, og elven Orobamba.


Inka-sted, terrassebygging til dyrking.

Gjengen+ porterne



Som du ser, nydelig arbeid, kilometer etter kilometer!


Vi skal til aa passere "dead womans pass", her tar Sindre paa hennes "fordel".

Raul, en morsom og dyktig guide.


Porterne vaare, eller "the red army". De gikk alltid sammen, tror det hjalp paa motivasjonen deres.

Portene fra de andre selskapene gikk ofte alene og hadde daarlige sekker og ofte mer vekt...



Coca-te paa morgenkvisten




Inkestedet "Forever young", dette stedet var det en Peruaner som fant, i motsetning mange av de andre stedene som det var en amerikansk forsker som oppdaget.

Trerettersmidaag i fjellet, perfekt service!


Vi begynte aa gaa 0400 siste dagen og passerte "Sun gate" over mot Machu Picchu klokka ca 0630.

Machu Picchu og med fjellet Hyuana Picchu bak.






Jorunn som mumie

4 kommentarer:

  1. Du verden for ei oppleving. Heldige deko. Flott repotasje. Dette har me også lyst å oppleve. Kos deko vidare

    SvarSlett
  2. Steike, det ser flott ut!
    Utrolige byggverk og natur.

    Men hva skjer med e.v.t!?!?! Har dere støtt på humanetikere der nede?

    :)

    SvarSlett
  3. Hehe, off ja, at jeg ble litt i stuss naar jeg skrev det, maa seiast! Fullt av naturreligion, katolismie og Jehovas vitner, saa litt religionsforvirring kan paaskrives...

    -Jorunn-

    SvarSlett
  4. For noen supre bilder, likte bildet av lamaen :)For en opplevelse det må være. Skitur til helga for min del.(Hemsedal)

    SvarSlett